Col•legi mare de déu del carme

La nostra història

 

C-1 3r-6è Ed.Primària 1r-2n Cicle D’ESO | Carrer del Dr. Robert, 5 • 08820 El Prat de Llobregat (Barcelona)

C-2: P3, P4 i P5 1r i 2n Ed.Primària | Carrer de Narcís Monturiol, 53 • 08820 El Prat de Llobregat (Barcelona)

col•legi mare de déu del carme

la nostra història

El capellà D. Antoni Piñol, va ser l’encarregat de sol.licitar els serveis de les germanes carmelites. S’allotjaven a la torre del Senyor Soler, des d’on sortien per a exercir el seu apostolat, especialment amb malalts.

La gent del poble va demanar que les germanes es dediquessin també a l’educació i formació cristiana. Però, com passa sempre, no tothom estava d’acord. Algunes persones varen formar un grup contrari que va decidir acabar amb les germanes.Fins a tal punt va arribar l’ hostilitat que es varen proveir de pals, escombres i altres armes semblants i les varen descarregar sobre les germanes.

Malgrat aquests actes la idea de fundar una escola va continuar endavant i es va poder comprar una part de la casa on ara hi som.

No tenim dades destacables fins l’any 1931 en què es va proclamar la República. Es va instaurar l’Associació de Pares de Família, per tal de poder salvar les escoles religioses. Degut a que es van cremar convents i esglésies les germanes van abandonar les cases i van anar a viure amb familiars i amics.

Passats dos anys i mig van poder tornar per començar de nou amb gran entusiasme i il.lusió, encara que les dificultats eren enormes perquè els hi mancava de tot. L’”Auxilio Social” els hi facilitava els aliments.
L’alumnat anava augmentant dia a dia, i la Comunitat de germanes també. Per tant era necessari fer més gran l’escola. Es va transformar el galliner i d’altres dependències adaptant-les al màxim per poder donar cabuda a la quantitat de nens i nenes que volien entrar a la nostra escola. D’aquesta manera es va aconseguir disposar d’aules per a nens, separats de les nenes. Però a Espanya arriba la guerra, es pateix durant tres anys la guerra civil fruit de la qual el govern passa a mans del general Franco i amb aquest canvi arriben noves lleis que van obligar a que els nens ingressessin a escoles masculines i per tant la nostra escola es va quedar només amb les nenes.

Molt posteriorment, ja sota la democràcia, l’any 89, la llei torna a establir l’escolarització de nens i nenes a les mateixes escoles. La demanda és ara encara més gran i cal fer noves ampliacions. Busquem terrenys al Prat però són escasos. Finalment trobem un que havia estat propietat de la Mare Elías, on vàrem edificar un altre edifici.

A aquest edifici hi ha 250 alumnes des de 3 anys fins a 7 anys. L’edifici dels més petitons de l’escola disposa de 10 aules, menjador, sala d’informàtica, gimnàs, dos patis,..

En relitat no es tracta d’una nova escola sinó d’una nova ampliació que se situa al Carrer Narcís Monturiol, 55.

Així doncs, el 17 de setembre de 1993 s’inaugura el nou edifici, el dels petitons. Va presidir l’acte el bisbe auxiliar de Barcelona Joan Enric Vives, vàrem comptar també amb la presència de l’alcalde Lluis Tejedor.

A l’edifici de sempre, les ampliacions i actualitzacions es succeeixen sense parar.

Els alumnes han d’estar escolaritzats obligatòriament fins als 16 anys i fa falta més lloc. Es fa una ampliació amb un edifici del Carrer Doctor Robert. En aquesta ampliació s’aconsegueix fer una Sala de música i d’actes i dues aules. La inauguració d’aquesta ampliació es va fer l’any 2000 amb la plantada d’una olivera al pati com a símbol de pau.

L’any 2006 celebrem el Centenari de la presència de les germanes Carmelites Missioneres a El Prat de Llobregat i de la nostra escola “Mare de Déu del Carme”. Un any de moltes celebracions i de gran ressò ren la nostra ciutat: Cicle de Conferències amb tres xerrades a l’ Hotel d’ Entitats, Eucaristia a la Parròquia de St.Pere i St.Pau; Teatre “100 anys d’ història” al Teatre Modern, Sopar de Gala al Poliesportiu Estruch, Campanya Solidària, Exposició de fotografies i objectes al Casal de Cultura, Publicació del llibre dels 100 anys a càrrec del Sr.Josep Ferret, Festa del 7 de novembre per a tots els alumnes al Canal Olímpic de Castelldefels.

La ciutat, les seves autoritats, exalumnes, famílies, germanes van mostrar un gran reconeixement per la tasca educativa i transmissió de valors humans i cristians de la nostra escola en la que s’han educat tants ciutadans.

Seguim oferint un projecte educatiu fet realitat dia a dia per tot els membres de la comunitat educativa amb una gran resposta de les famílies confirmada any rere any amb la gran demanda que té la nostra escola. Ara estem en procés d’ampliació de l’ edifici en el lloc conegut com “la casa del mig”.

En aquest any que celebrem el Bicentenari del naixement del Beat Francesc Palau (1811-2011), els 150 anys de la Congregació i els 100 anys de la nostra expansió missionera volem seguir fent història.

COL•LEGI mare de déu del carme

On som?

C-1 3r-6è Ed. Primària 1r-2n Cicle D’ESO

Carrer del Dr. Robert, 5

08820 El Prat de Llobregat, Barcelona

Horari d'atenció

de 9:00 a 13:30 i de 15:00 a 18:00

Telèfon contacte

93 379 06 65

E-mail

esc-mdeucarmeprat@xtec.cat

C-2: P3, P4 i P5 1r i 2n Ed. Primària

Carrer Narcís Monturiol, 53

08820 El Prat de Llobregat, Barcelona

Horari d'atenció

de 9:00 a 13:30 i de 15:00 a 18:00

Telèfon contacte

93 478 28 33

E-mail

esc-mdeucarmeprat@xtec.cat

formulari

de contacte

LOPD

6 + 4 =

Responsable del tractament. El Col·legi Mare de Déu del Carme, amb domicili al c/ Dr. Robert nº 5-9, el Prat de Llobregat. Finalitat del tractament. Atendre la seva sol·licitud. Drets: Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament, portabilitat de les dades i revocació dirigint-vos per escrit a l’adreça del responsable. Més informació sobre la política de protecció de dadeshttps://escolamdcprat.com/politica-de-privacitat/

 Accepto el tractament de les meves dades en les condicions exposades